Search
κιτρίνισμα στη μασχάλη; γιατί δημιουργείτε και πως θα δώσεις λύση;

κιτρίνισμα στη μασχάλη; γιατί δημιουργείτε και πως θα δώσεις λύση;

  • 2616
  • 0

Κάποτε, ήταν το αγαπημένο σου ρούχο! Ήταν ωραίο, ήταν κατάλευκο και αστραφτερό, όχι πια όμως… Για το πουκάμισό σου μιλάμε, για το μπλουζάκι σου, για το φόρεμά σου. Πως έγινε από το κιτρίνισμα στη μασχάλη; Τι έγινε και δεν μπορείς να το φορέσεις πλέον; Και το σημαντικότερο ερώτημα: Πως το διορθώνεις;

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που δημιουργεί το κιτρίνισμα, ώστε να το αποφύγεις, να μην το ξαναδείς στα νέα σου ρούχα.
Για αυτά που έχουν ήδη κιτρινίσει, τη λύση την έχεις βρει, είσαι ήδη σ’ αυτήν

Πίσω από τους κίτρινους λεκέδες υπάρχει ένα κοκτέιλ χημικών!

Ο πραγματικός ένοχος πίσω από τους κίτρινους λεκέδες στις μασχάλες ενός λευκού ρούχου δεν είναι ο ιδρώτας σου, η τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτός. Είναι το αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης μεταξύ των πρωτεϊνών του  ιδρώτα, του υφάσματος του ρούχου και των χημικών ενώσεων (μεταλλικά άλατα) στο ανθιδρωτικό ή αποσμητικό σου. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά ΝΑΙ, σημαντικό ρόλο σ΄ αυτό παίζει και το αποσμητικό, που – υποτίθεται – ότι το χρησιμοποιούμε για να έχουμε πάντα στεγνές και μυρωδάτες μασχάλες. Επίσης αυτό το χημικό κοκτέιλ ευθύνεται και για την άγρια υφή που αποκτά το ρούχο στο συγκεκριμένο σημείο που πολλές φορές μπορεί να είναι και τόσο σκληρό σαν να έπεσε κόλα…

Πώς θα τους αποφύγεις;

Για να αποφύγεις το κιτρίνισμα στις μασχάλες, μην καταφύγεις στη χρήση μεγαλύτερης ποσότητας αποσμητικού! ΟΧΙ, σε παρακαλούμε, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Αντίθετα, δοκίμασε ένα άλλο προϊόν με λιγότερο άρωμα και μεταλλικά άλατα στη σύνθεσή του. Μπορεί να ιδρώνεις λίγο παραπάνω από ότι με το προηγούμενο που θα αλλάξεις και το σημείο της μασχάλης να φαίνεται υγρό, σίγουρα όμως το ρούχο σου δεν θα καταστραφεί από την κιτρινίλα!

Πώς θα καθαρίσεις το κιτρίνισμα στη μασχάλη;

  • Η πιο απλή λύση στο πρόβλημα περιλαμβάνει νερό και αλάτι. Θα διαλύσεις τέσσερις κουταλιές της σούπας αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό, φυσικό αλάτι) σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Θα ανακατεύεις καλά το μείγμα, θα βουτήξεις ένα μαλακό σφουγγάρι στο διάλυμα και θα τρίψεις ελαφρά (πολύ ελαφρά!!) το λερωμένο σημείο μέχρι να φύγει ο λεκές ή ο περισσότερος από αυτόν. Στο τέλος, θα πρέπει να πλύνεις το ρούχο σου όπως προτείνει ο κατασκευαστής του. Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιήσει, μπορείς να δοκιμάσεις και ένα από τα παρακάτω:
  • Αν ο λεκές είναι φρέσκος, διάλυσε τον χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλιτζανιού νερό και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια άπλωσε το διάλυμα στο λερωμένο σημείο κι άφησέ το να δράσει για μία 20 λεπτά. Μετά μπορείς να πλύνεις το ρούχο σου κανονικά κανονικά.
  • Εναλλακτικά, δοκίμασε μαγειρική σόδα, λευκό ξίδι ή οξυζενέ. Τα αραιώνεις σε χλιαρό νερό και μουλιάζεις το ρούχο.

Όποια εκδοχή και αν διαλέξεις, για κάθε ενδεχόμενο δοκίμασε πρώτα να εφαρμόσεις το διάλυμα σε μια μικρή άκρη του υφάσματος.

Όχι χλωρίνη!

Σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσεις χλωρίνη, γιατί αυτή απλώς θα κάνει ακόμα πιο κίτρινους τους ήδη υπάρχοντες λεκέδες!

Απευθύνσου στο καθαριστήριο Fresh Clean, στους επαγγελματίες της καθαριότητας!

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι απαιτούν χρόνο, απαιτούν δοκιμές. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι εγγυημένο μιας και αυτές είναι γενικές μέθοδοι που δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει το κάθε ύφασμα, το κάθε χρώμα, η κάθε τεχνική ραφής.

Η πιο σίγουροι λύση είναι να δώσεις την ευθύνη στους επαγγελματίες, στο καθαριστήριο. Εκεί υπάρχει και η εμπειρία και τα επαγγελματικά καθαριστικά και μηχανήματα να αναλάβουν το κάθε πρόβλημα και να δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Και ξέρεις πιο είναι το καλύτερο καθαριστήριο στην Καρδίτσα. Είσαι ήδη στην ιστοσελίδα του…

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published.

LATEST POSTS
MOST POPULAR
TEXT WIDGET

What makes Cleanmate trusted above other cleaning service providers? When you combine higher standards, smarter strategies and superior quality all in one package, the result is top notch.

Share via
Send this to a friend