Search

Τα κουστούμια είναι ένα από τα πιο δύσκολα ενδύματα όσον αφορά στην φροντίδα και στον καθαρισμό του. Καταρχήν, είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί το κουστούμι στο σπίτι. Επαγγελματικά, στον καθαρισμό κουστουμιού, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά προϊόντα καθαρισμού, διαδικασίες και εξοπλισμός.

Το κουστούμι για τον άνδρα και εδικά για τον επαγγελματία, είναι πολύ περισσότερα από ένα ρούχο. Είναι η ταυτότητά του. Ένα σωστά καθαρισμένο και σιδερωμένο κοστούμι είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επαγγελματική εμφάνιση. Είτε κοστίζει λίγα είτε πάρα πολλά χρήματα, πρέπει να αντικατοπτρίζει τη σημασία στις λεπτομέρειες και την τελειότητα του κυρίου που το φορά. Αυτό, στο καθαριστήριο FreshClean το αντιλαμβανόμαστε και δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στη διασφάλιση ότι θα λάβετε τις υπηρεσίες και τη φροντίδα που χρειάζεστε.

Μπορούμε να αναλάβουμε και να φροντίσουμε οποιοδήποτε είδος κοστουμιού: Απλά καθημερινά κουστούμια, μάλλινα και μεταξωτά κουστούμια, γαμπριάτικα κουστούμια αλλά και πολύ ακριβά κουστούμια υψηλής ραπτικήςΔύσκολοι λεκέδες δεν είναι πρόβλημα για εμάς! Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία και τα μέσα για να χειριστούμε όλες τις ανάγκες.

Η διαδικασία καθαρισμού ξεκινά για μας από την παραλαβή ακόμα, όπου επιθεωρώντας το κάθε ρούχο ξεχωριστά προσδιορίζουμε τον καλύτερο τρόπο επεξεργασία του, έτσι ώστε όταν σας το παραδώσουμε, να φαίνεται σαν καινούργιο. 

Η βασική μέθοδος καθαρισμού κουστουμιού είναι το στεγνό καθάρισμα, η πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλής μέθοδος. Με αυτή, αφαιρούνται εκτεταμένοι λεκέδες χωρίς να επηρεάζεται η υφή και η ζωντάνια των χρωμάτων. Η διαδικασία στεγνού καθαρισμού που εφαρμόζουμε στο FreshClean είναι εντελώς άοσμη, αφήνοντας το κουστούμι καθαρό και φρέσκο.

Πριν από αυτό, πριν την εφαρμογή του στεγνού καθαρισμού δηλαδή, εκτελούμε έναν λεπτομερή έλεγχο σε όλα τα σημεία του για να εντοπίσουμε λεκέδες και τυχόν άλλα προβλήματα. Ότι βρούμε, με την βοήθεια ειδικών επαγγελματικών καθαριστικών τα αφαιρούμε σε πρώτο βαθμό με το χέρι, με πολύ μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού και της αφαίρεση λεκέδων, εκτελούμε μια ακόμη επιθεώρηση σύμφωνη με τα πιο υψηλά standards. Εάν διαπιστώσουμε κάτι που δεν μας ικανοποιεί, άμεσα, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία από την αρχή. Εάν ο έλεγχος μας δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε με το σιδέρωμα. Αυτό γίνεται πάρα πολύ προσεκτικά στο χέρι και πάντα με τις απαιτήσεις του κάθε είδους υφάσματος όσον αφορά τον τρόπο, την θερμοκρασία, την απαίτηση υγρασίας, τον τρόπο χρήσης κτλ

Πριν το συσκευάσουμε (σε ατομική κρεμάστρα με μεμβράνη προστασίας για να αποφύγετε τις ζάρες και να δημιουργήσουμε μια όμορφη εμφάνιση), θα επιθεωρήσουμε ξανά το ρούχο, για να εγγυηθούμε ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας, με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή ειδικά στα σημεία που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, όπως τα κολάρα και τα μανίκια και για να εξασφαλιστεί ότι όλα είναι σωστά και σύμφωνα με τα πολύ υψηλά πρότυπά μας.

Ένα καθαρό και σωστά σιδερωμένο κουστούμι, στέλνει σε όλους ένα σημαντικό μήνυμα. Για να κρατήστε το κοστούμι σας καθαρό και περιποιημένο ανάμεσα στις επισκέψεις σας στο καθαριστήριο, ακολουθήστε τις συμβουλές μας:

  • Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ενδυμάτων για να αφαιρέσετε χνούδι που μπορεί να συγκεντρωθεί σε αυτό για να κρατήσετε το ύφασμα φρέσκο.
  • Κρεμάστε στο δική του ξύλινη ή πλαστική κρεμάστρα με στρογγυλεμένες άκρες για να επιτύχετε το σακάκι του κουστουμιού σας να διατηρήσει το σχήμα του. Η κρεμάστρα του καθαριστηρίου εξηπηρετεί την ανάγκη μεταφοράς και όχι μακροχρόνιες αποθήκευσης
  • Μην το αποθηκεύετε σε πλαστικές σακούλες ή στη μεμβράνη προστασίας του καθαριστηρίου. Τα πλαστικά διαβρώνονται με το χρόνο και εκπέμπουν επιβλαβείς για το ύφασμα ουσίες. Επιπλέον, εγκλωβίζουν υγρασία στο εσωτερικό και εξαιτίας αυτού μπορεί να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
  • Δώστε του χώρο για να αναπνεύσει, μην το στριμώχνετε σε μία υπερβολικά γεμάτη ντουλάπα. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε μεγάλες αλλοιώσεις στη φόρμα του εξαιτίας αυτού.
  • Εάν φοράτε ζώνη, αφαιρέστε την όταν κρέμεται το παντελόνι. Ακόμα κι αν πρόκειται να το φορέσετε και πάλι την επόμενη μέρα ή σε λίγες ώρες, αφήνοντας την ζώνη στις θηλιές αποδυναμώνει και “κρεμάει” το ύφασμα.
  • Σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα ατμοποιητή για να αφαιρέσετε τις ρυτίδες του υφάσματος στο σπίτι και να δίνεται μια πρώτη βοήθεια. Πάντα, μα πάντα όμως, να διαβάζετε τις ετικέτες, δεν είναι όλα τα κοστούμια ασφαλή για σίδερο ατμού!
  • Καθαρίζετε το κουστούμι σας στο καθαριστήριο FreshClean μετά από 3 ή 4 χρήσεις. Εάν το χρησημοποιείτε πολλές φορές χωρίς την επαγγελματική φροντίδα, πολύ σύντομα θα χάσει την καλή του όψη και την σωστή εφαρμογή του και η επένδυσή σας σε αυτό απλά θα χαθεί…

Μην κάνετε το λάθος να προσπαθήσετε να καθαρίσετε μόνοι σας τα κουστούμια σας! Το πιο πιθανό είναι να το καταστρέψετε. Επισκεφθείτε το καθαριστήριο ενδυμάτων freshclean.gr  και θα δείτε οτι παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες γύρω από τη φροντίδα κουστουμιού με την πιο δίκαιη τιμολόγηση. Δείτε τις προσφορές μας.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Εάν δεν υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη, για να διατηρήσετε το κουστούμι σας σε φόρμα για πολύ καιρό, θα πρέπει να το καθαρίζετε μετά κάθε 3 έως 4 φορές που το φοράτε.

Αυτό αφορά σε φυσιολογικές συνθήκες και καταστάσεις. Εάν πχ το φορέσετε μια ζεστή ημέρα και ιδρώσετε ή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών βραχεί, τότε καθαρίστε το όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ακόμα και αν ήταν η πρώτη μόλις φορά που το φορέσατε. Αλλιώς, θα δείτε αλλοιώσεις που είναι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να διορθωθούν.

Για το σιδέρωμα ή το φρεσκάρισμα, ΝΑΙ, μπορεί να γίνει παράδοση την ίδια ημέρα.

Για καθάρισμα ο κανονικός χρόνος είναι 48Ω ή δύο εργάσιμες ημέρες, υπάρχει όμως η δυνατότητα περαιτέρω συνεννόησης κατά περίπτωση.

ΟΧΙ, η υπηρεσία του καθαρισμού για κάθε είδος, περιλαμβάνει όλες τις επόμενες υπηρεσίες: πλύσιμο (με την ενδεδειγμένη κάθε φορά μέθοδο), στέγνωμα, φρεσκάρισμα, σιδέρωμα, συσκευασία.

Για το κάθε είδος, καταρχήν, ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, μιας και αυτός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος να μας πει για τον τρόπο χειρισμού του κάθε είδους, μέσα από τη σήμανση στην ετικέτα πληροφοριών.

Εφόσον η επεξεργασία του είδους μπορεί να γίνει με τον τρόπου του στεγνού καθαρισμού (dry clean) τότε ΝΑΙ, μπορείτε να το ζητήσετε!

Υπηρεσίες & Τιμές για Καθάρισμα Κουστουμιού

ΚατηγορίαΕίδοςΕργασίαΧρόνος ΠαράδοσηςΑξία
ΡουχισμόςΠαντελόνιΚαθάρισμα1-2 ημέρες4,00€
ΡουχισμόςΠαντελόνιΣιδέρωμα0-1 ημέρα2,00€
Share via
Send this to a friend